luni, 10 octombrie 2011

mesaj

Un timp voi posta aici doar mesaje care apartin mamei Dariei. Imi doresc sa apara cartea "copacul Dariei" de Daria Hornoiu si apoi voi aduna iar energia necesara pentru a continua proiectul...alta carte, fundatia "Comunitatea Dariei"...visez la un concurs pentru tineri, un concurs de literatura, cu un premiu...visez sa ajutam un copil bolnav, o familie care se prabuseste de durere...
Visez ca anul acesta de Craciun sa impodobesc bradul la Hospice, sa ne adunam ca altadata, sa cantati colinde, nu la Daria si mama ei, ci la fereastra de la Hospice.
De fapt nu visez, asta doresc!

Din scrierile Dariei:


"Eu pretuiesc viata in general. Cu totul, cu bune si cu rele. Din ce este bun, castig zambete si fericire, din ce este rau castig experienta si simt cum cresc si ma dezvolt ca fiinta, cum mi se largeste orizontul si mi se deschide mintea. Imi place viata pentru ca am oameni minunati in jurul meu, pentru ca exista muzica si culori si pt ca sunt binecuvantat a cu simturi care imi permit sa traiesc experienta lor. Imi place sa merg, sa respir, sa mananc, sa imi fac dus. Fiecare lucru marunt pe care il presupune viata. E mai greu sa imi placa sa numar pastile si sa beau diverse bauturi ciudate pe post de tratamente, dar asta e pretul pe care trebuie sa il platesc pt culori si sunete, pentru oamenii minunati...e vorba de echilibru, poate si asta e frumusetea vietii. Ca nu iti ia niciodata fara sa iti dea inapoi, si nu da niciodata prea mult, fara sa compenseze in alta perioada. Este un dar minunat de la Dumnezeu pe care din pacate nu il apreciem mereu, ni se pare ca ni se cuvine."

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. da.din pacate cand ne bucuram de "castigul"unui lucru,mai mare este durerea pentru pierderea altuia.de ce este nevoie de acest echilibru?ca nu mereu este un echilibru sufletesc.cum sa ne bucuram de culori, fara ca ele sa devina gri? de cum sa ne bucuram de muzica, fara ca ea sa ramana muta?! si cum sa ne bucuram de oamenii minunati din jur fara ca acestia sa dispara,sau...ei sa ramana iar noi sa nu ne mai bucuram de ei?
    nu accept "asa este firesc". doar Daria a putut vedea asta ca o minune a lui Dumnezeu pe care, cei ca mine nu o accepta, nu ca nu o inteleg. doar Daria a avut sufletul curat si a lasat sa se oglindeasca in el tot ce este frumos si a dat cu adevarat alt sens vietii.a colorat prin zambetul ei oamenii,le-a dat mai multa viata.
    daca as fi stiut vreodata gandurile ei( cu adevarat in afara de putinele discutii pe mess in care imi vorbea adesea de tratamentele si pastilele pe care lua),as fi vrut sa ii spun ca DA,PARUL ESTE UN ELEMENT CE CONSTITUIE LA FRUMUSETEA NOASTRA FIZICA,DAR NICIODATA LA CEA SUFLETEASCA,IAR DARIA AVEA SUFICIENT AICI CAT SA COMPENSEZE DINCOLO...

    RăspundețiȘtergere